10 faktaa minusta

Design Pylsyn sivuille on tullut uusia seuraajia ja nyt on hyvä aika esitellä itseni.

Olen Anu Pylsy. Synnyin Kotkassa 60 vuotta sitten, lapsuuteni asuin Pertunmaalla. Nuorena kävin ammattikoulun ravintolalinjan, enkä ole päivääkään tarjoillut koulun ulkopuolella. Tapasin mieheni Joutsassa lavatansseissa, minne isä vei minut moottoriveneellä. Olin nuorena tyttönä päiväkodissa töissä pääkaupunkiseudulla, kunnes muutimme 1984 Joutsaan Pylsynkylälle. Minusta piti tulla kudonnanohjaaja, mutta minusta tulikin maatalon emäntä. Osaan lypsää lehmän ja olen myös poijittanut sen. Syöttänyt sikaa ja hoitanut lampaita ja karitsoja sekä kerännyt kanamunia äkäisen kukon jahdatessa minua.

Saimme kolme lasta ja nyt meillä on jo kolme ihanaa lastenlasta. 33 vuotta sitten aloitin kankaanpainantatyöt tuvan suuren pöydän äärellä. Siitä tulikin elämäntyöni ja lehmät vaihtuivat valkoisiin kankaisiin. Navetasta tehtiin työpaja ja siellä ahkeroin ensimmäiset 18 vuotta, kunnes se paloi tuhkaksi yhtenä iltapäivänä 2006.

Tuhkasta syntyi kuitenkin Feenikslintu ja aloitin uudelleen alusta työt vanhalla kyläkoululla. Siellä vietimme kolmetoista kiireistä ja samalla antoisaa vuotta. Vuosi sitten lopetin kankaanpainamisen ja myin koulun.Tällä hetkellä työtilani sijaitsee Vaajakoskella Wanhalla Naulatehtaalla. Mallisto on muuttunut vuosien varrella useaan kertaan ja printit on nyt poistuneet, nykyään suunnittelen ja valmistutan kotimaisia naisten vaatteita ja asusteita.Design Pylsy Showroom Konttisentie 8 A2 / Vaajakoski.

10 faktaa minusta: – tykkään ajaa pitkiä matkoja pakettiautolla – television rikossarjat ovat lempiohjelmiani – olen käynyt kahdesti Siperiassa – rakastan valkoisia kukkia – kuuntelen äänikirjoja – inhoan ruokakaupassa käyntiä – tykkään tanssimisesta – arvostan aitoja rehellisiä ihmisiä – olen ikuinen laihduttaja ja silti kiloja tulee koko ajan lisää – nautin punaviinistä ja kotona olemisesta