Vuosi 2020

Kulunut vuosi on ollut yllättävä ja niin erilainen, mutta huono se ei missään nimessä ollut. Jouduin miettimään uusia tapoja tehdä ja kehittää omaa työtäni ja se on aina hyvä asia.

Tammikuussa 2020 myytiin Pynde , vanha kyläkoulu Joutsassa, missä toimivat ateljeeni, Design Pylsyn putiikki ja varasto, sekä majoitustiloja. Alkoi tyhjennys- ja muuttomyynti, jossa oli tarjolla huonekaluja, myymäläkalusteita, Design Pylsyn tuotteita, kankaita, astioista ja sekalaisesta irtaimistosta, jotka eivät mahtuisi uuteen työtilaan. Tilojen tyhjennys teetti kovasti töitä ja siihen samaan rytäkkään tuli korona. Asiakkaat eivät uskaltaneet tai päässeet liikkumaan ja välillä vietettiin unettomia öitä.  Onneksi ostajat löysivät ilmoitukseni Facebook-kirpputorilla ja Pynden pihalle pystytetty itsepalvelukirppis tarjosi rauhallisen ostospaikan ilman ylimääräisiä kontakteja.

Kevään messuja peruttiin, mutta käynnissä olevan muuton vuoksi se ei harmittanut. Työtä riitti ja ajattelin, että kunhan syksyn messuja ei peruttaisi, niin kaikki olisi hyvin.

Vappuna koulu oli tyhjä ja siivottu. Avaimet luovutettiin uusille omistajille ja viimeinen muuttokuorma ajettiin Vaajakoskelle. Sopivan kokoinen ja tyylinen työtila löytyi Wanhalta Naulatehtaalta. Vanhat rakennukset selkeästi puhuttelevat minua. Vanhan navetan pajasta on kyläkoulun Ateljeen ja Putiikin kautta päädytty vanhalle tehtaalle, jossa on aikoinaan tehty piikkilankaa ja lankanauloja. Uusi työtilani on Showroom, joka antaa enemmän vapautta säädellä aukioloaikoja, kuin perinteinen kivijalkakauppa.

Juhannusviikolla avattiin Joutsaan Design Pylsyn PopUp-putiikki yhteen Cafe Meijeriliiterin piha-aitoista. Yhteistyö isäntäväen, Maijan ja Jussin kanssa sujui täydellisesti ja maalaistalon pihapiirin tunnelmasta ja tarjonnasta nauttivat lukuisat matkailijat ja retkeilijät, joiden joukossa niin uusia kuin jo tutuiksi tulleita asiakkaita.

Elokuussa vietettiin Design Pylsyn Showroomin avajaisia, yhteistyökumppanina Fashion Unitin osaavat naiset ja mallit. Tilaisuus onnistui hyvin ja olen tosi onnellinen uusista asiakkaista, sekä saamastani palautteesta.

Syyskuun alussa alkoi sadella ilmoituksia peruuntuneista messuista ja tuntui, että nyt pudotaan tyhjän päälle. Olen 32 vuotta kiertänyt messuja ja ihmettelin, mitä nyt teen. Koko syksyn markkinointi ja toiminta piti ajatella uudelleen. Alotin yhteistyön some-markkinoinnin ammattilaisen kanssa, sekä lanseerasin VIP-illat pienille asiakasryhmille Showroomlla. VIP-illoissa kerroin tarinani yrittäjänä ja Design Pylsyn tuotteiden suunnittelijana. Tarinoiden ja keskusteluiden ohessa nautittiin herkkuja ja kuplivaa juomaa. VIP-illan aikana tehdyistä ostoksista sai alennusta.

Syksy tarjosi myös mahdollisuuden tehdä asioita, joille ei messujen täyttämässä kalenterissa ole ollut aiempina vuosina aikaa. Osallistuin taidekurssille, jossa syntyi maalauksia – koronataidetta! Marraskuussa matkustin tyttäreni Elinan kanssa Utön saarelle keskelle myrskyävää merta. Siellä pää tuulettui kirjaimellisesti.

Joulumyyntiin satsasimme Jyväskylässä avaamalla PopUp-putiikin Toivolan Vanhalle pihalle. Molemmissa paikoissa joulutunnelma oli onnistunut ja myyntiäkin tehtiin mukavasti. Minna Bakes muutti joulukuun alussa samalle käytävälle Wanhalle Naulatehtaalle, joka toi uusia asiakkaita myös Showroomille.    

Vuodesta 2020 selvittiin kaikesta huolimatta melko hyvin ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Showroom on avoinna muutaman päivän viikossa ja voit myös ottaa yhteyttä ja sopia sopivan shoppailuajan henkilökohtaisesti. Vip-illat jatkuvat ja huomioimme turvallisen kohtaamisen ja voimassa olevat suositukset.  Kesällä Design Pylsyn PopUp-putiikki avautuu jälleen Cafe Meijerinliiterin aitassa ja messuillekin toivon mukaan päästään viimeistään syksyllä.  

Design Pylsy täytti helmikuussa 33 vuotta ja olen tosi tyytyväinen mitä se on yrityksenä ja miltä se näyttää kotimaisena brändinä.